Půjčovna Record Go
Mám čerstvou zkušenost (06/2025) s loupeživou půjčovnou Record Go ze Sicílie . Vyloženě neseriózní hanebný přístup. Na pobočce na letišti v Catanii jsme měli rezervaci půjčení auta přes Booking. Když jsme přišli na přepážku, zjistil jsme, že nemám dostatek prostředků na kreditní kartě na kauci. Poslal jsem si tam tedy peníze z jiného účtu, to ale někdy chvíli trvá. Jenže ta slu na přepážce Record Go mi řekla, že pokud do pěti minut nepodepíšu jejich připojištění (které kauci nepotřebovalo), tak mi rezervaci zruší . Donutila mne tak, abych si připlatil za spoluúčast a lepší asistenci (to jsem ale měl sjednané i už přes Booking). Vyhodil jsem tedy zbytečně cca 5500 Kč za pojištění, a vylepšenou asistenci, které jsem nepotřeboval. Následně jsem to řešil s Boking a ti mi poslali omluvný mail a nabídli mi vrácení peněz za jejich pojištění výpůjčky auta. To tedy klobouk dolů. Jenže tím náš příběh s Record Go neskončil. Stalo se, že nám v neděli 1. 6. 2025 začala ucházet pneumatika. Auto nemělo rezervu, jen kompresor a v městě Sciacca neměli nikde u pumpy kompresor. Nebyli jsme daleko, tak jsme se stihli vrátit do penzionu. Pak trvalo !!!celé odpoledne a následující dopoledne!!! dohadování se silniční asistenční službou (kde nikdo nemluvil anglicky!!!) a s půjčovnou Record Go, která nám zakázala nechat si pneumatiku opravit v místním pneuservisu a než rozhodli, že si máme vzít taxi a dojet cca 130 km do Palema pro náhradní auto. Record Go má totiž v podmínkách, že mají 72!!! hodin na rozhodnutí o poskytnutí náhradního vozidla. Doteď nám účet za taxi neproplatili, navíc si bez vysvětlení strhli z karty dalších 479 Kč . Record Go se chová jako loupeživá verbež a jejich služby tedy v žádném případě nedoporučuji.
Nedostatek prostředků na kreditní kartě na kauci? To spíš vypadá, že jsi si chtěl půjčit auto na debetku a neměl jsi tam dost na kauci. Sorry jako, ale tohle je jen a jen tvůj problém. Máš si přečíst podmínky půjčovny.
U Record Go si půjčuju napřímo včetně jejich plnýho pojištění a nikdy nebyl problém. Když si u nich uděláš účet, tak máš 15% slevu, takže i cenově to vycházelo docela dobře.
A proč jste se dohadovali s asistenční službou a nenechali si to v prvním pneuservisu zalepit? Stalo se mi to v Alberobellu, našel jsem prvního servisáka a za 10 € bylo vyřešeno.
Já píchlý kolo nikdy nehlásim. Nechám to opravit a vyřešeno. V Mexiku jsem vlítnul do díry tak, že jsem musel kupovat novou pneu. V půjčovně jsem to nikomu nehlásil a pak jsem si to nechal pojišťovnou proplatit.
Někdy ty kauce v Italii jsou přemrštěné (2000eur atp.), pokud se to neřeší a kreditka ja na 30 (50)tis., tak to je problém.
Ve smlouvě s Record Go je, že každou závadu musím hlásit, a že provádět opravy smí jen jejich asistence, jinak jsou za to v podmínkách dost vysoké pokuty. Po výše zmíněných zkušenostech bych to udělal tak, že to nechám spravit poblíž - byl to jen hřebík. Netušil jsem, že z toho bude takový cirkus.
Ten Martin napsal(a):Tak nabudúce budeš vedieť...Ve smlouvě s Record Go je, že každou závadu musím hlásit, a že provádět opravy smí jen jejich asistence, jinak jsou za to v podmínkách dost vysoké pokuty. Po výše zmíněných zkušenostech bych to udělal tak, že to nechám spravit poblíž - byl to jen hřebík. Netušil jsem, že z toho bude takový cirkus.
Bez ohľadu na to, čo mám v zmluve, pri takých veciach ako je poloprázdna pneumatika by som (hlavne pri menších lowcost požičovniach ako je aj Record Go, ktorá asi nemá pobočky v každom zapadákove) určite nevolal asistenčnú službu, ale riešil to v vlastnej réžii. Priznám sa že vlastne neviem, čo si od toho očakával? Že sa na mieste do hodinky objavia maníci s emblémom Record Go a s novou pneumatikou, do minúty ju vymenia a poprajú ti pekný zvyšok dovolenky?
Asistenčnú službu by som volal pri nepojazdnom vozidle.
První polovina příspěvku OP je podceněná příprava cesty, Booking má slušnou databázi recenzí a to co se stalo s pojištěním B je klasický ojeb malých lokálních půjčoven (Španělsko, Itálie), a je to hlavně vidět velmi často v recenzích a nic s tí v B nedělají :-), člověku se to musí po přečtení rozležet v hlavě a na takové vychcané firmy se vykašlat, protože jakmile zaplatí jejich pojištění pak se člověk dostane na cenu auta u slušnější půjčovny.
Třeba v té Italii se dost špatně vybírá půjčovna, asi jsem nenarazila na dobré recenze, na tomhle tam jedou všichni, jen čekají, kdo nebude mít kreditku, nebo jiný problém....A když človek vše má správně, musí se ještě předvést při přebírání auta, vše důkladně popsat a nafotit, nejlépe tam zpětně zajít do okénka a nechat si potvrdit poškození.
Občas mám pocit, že si s nás dělá obsluha srandu. Minule jsem reklamoval auto, protože to byla jiná kategorie, než jsem měl objednáno. Tak jsem se vrátil od parkoviště, znovu vystál frontu a s obsluhou to úspěšně vyřešil. Pak přijdu na parkoviště a koukám, že mám to stejné auto, jenom v jiné barvě.
S autorom vlákna som ešte komunikoval cez PM, a len k tomu zvýšeniu sumy depozitu pri preberaní auta -
veľmi pravdepodobne tam šlo o to, že požičovňa chcela zablokovať na karte depozit + cca 150 eur ako zálohu na nedotankované palivo. Toto mimochodom robí dosť menších lowcost požičovní, že blokujú na karte sumu depozitu navýšenú o tých cca 150 eur na to palivo.
Tak len aby ste s tým rátali a na kreditke, ktorú chcete použiť v požičovni na depozit, ste mali limit aspoň v sume depozitu s rezervou cca 200 eur.
Bohužel vše špatně, hádání a hádání. Zaplatil jsem si plné pokrytí a pojištění, a stejně po mě chtěli ještě zaplatit 33 EUR a zablokovali 77 EUR.
Jednoduše to jsou zloději a lháři.
Väčšina autopožičovní (a RecordGo zrejme nie je výnimka) funguje formou franšízy. Ak neuvediete KONKRÉTNU pobočku kde ste mali zlú skúsenosť a neuvediete za čo KONKRÉTNE ste dodatočne doplácali tých 33 / 77 eur, tieto príspevky sú len také kecy o ničom...
A len sa tu potom lepí zbytočný spam od spamerov/botov typu lodep0989
Také držím palce, ale bez pojištění mi přijde, že jsou všechny půjčovny stejné. Nutí dražší pojištění a pak hledají, co je na autě poškozené.
Je neskutečně důležité mít vše důkladně nafoceno, já osobně točím detailní video a několik fotek. Od té doby vždy jen ukážu a vše ok.
Také doporučím třeba pojištění od Rentalcars, pro lidi, co nic nechteji moc řešit. Funguje to a je to kompletní. Není tak drahé, cca 1500-2000 na týden. A kryje to všechno. Do druheho dne jsem měl peníze na účtu (při škodné události)
To, co napsal kobracek, je zbytečné zevšeobecňování. Já mám úplně opačné zkušenosti. Nic nenutí a příliš důkladně nehledají, a to ani v zemích, kde to bývá častější. Jen si důkladně vybírám mezi levnějšími podle recenzí.
2000 Kč na týden? Já mám roční za asi 75 EUR. Mít proplaceno do druhého dne je fajn, ale asi chvíli trvá, než člověk sežene všechny podklady od půjčovny, aby to mohli proplatit, ne? To jen, abychom nebyli tak optimističtí a nesrovnávali s pojištěním od půjčovny, které je dražší, ale zase bez následné administrativy a případných kurzových ztrát, když nastane škodná událost (která není výlukách).
Mám stejné zkušenosti jako Libor. Z desítek půjčení mi nikdy nevnucovali pojištění, nikdy nehledali neviditelné škrábance. Naopak mi někdy upgradovali zdarma auto na vyšší třídu nebo na automat. Vždycky ale pečlivě vybírám půjčovnu podle recenzí.
To pojištění od Rentalcars 1500-2000 za týden je drahota. Běžně se dá od třetí strany pořídit za polovinu.
přesně tak, s record go mám vesměs dobré zkušenosti (Mallorca, Kanáry), samozřejmě při dodržení klasických požadavků společných většině levných půjčoven (tj. mít kreditku s dostatečným limitem na depozit, vše pořádně nafotit).
pojištění beru externí, kolem 2000 jde pořídit evropské celoroční.
Já mám letos cover4rentals.com, ale škodu jsem na půjčených autech neměl, tak nemůžu úplně hodnotit. Cena závisí i na věku řidiče. Jinak Record Go jsem měl loni v říjnu na Rhodosu a vše v pohodě včetně velmi nízké ceny.
O víkendu jsem měl půjčený auto od recordgo v Madridu. Dva dny za 10€. Pojištění nabízeli, ale to jsem odmítnul, že mám vlastní. Auto MG v automatu, skoro nový. Předání i přebírka v pohodě. Jen dlouhá čekací doba na shuttle z/na letiště.
Pojištění nabízí snad každá půjčovně, ale záleží jestli ho jen slušně nabídnou nebo jestli ho neodbytně vnucují.
Měl jsem ve Španělsku týden půjčeno skoro nové MG3 automat v hybridu a příjemně mě překvapil.
nikdy nepoužívám kreditku, neplatím pojištění, beru jen auto, které to má vše v ceně. V každé destinaci je nějaká normální půjčovna, která nabídne půjčení auta bez ojebů. Jsem vyškolem Goldcarem(hlavně na FUE), od nich bych si nevzal auto i kdyby bylo ze zlata :)
Samozřejmě nedám 70eur za týden, u těch nabídek je jasný, že si to na Vás vemou jinde.
Jediný problém jsem měl na Krétě kdy mi technik při přebrání tvrdil, že tam jsou nějaké škrábance a že to na video při přebírání nebylo. Tak jsem mu vysvětlil, že žádné video při přebírání netočil a že mám auto od jiného data než on tvrdí. Nakonec idiot uznal, že si spletl naši smlouvu s někým jiným. Ani se neomluvil...